Directiewisseling bij bloemenmachinebouwer Bercomex

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

AG Schouten Beheer uit Kampen heeft het resterende 50 procent belang van de familie Kroese overgenomen en is sinds begin 2016 volledig eigenaar van Bercomex. Dat bedrijf uit Hoorn ontwikkelt machines om snijbloemen automatisch te verwerken tot bossen. Gerben Schouten zal Hayko Kroese opvolgen als algemeen directeur. Schouten had in 2012 al de helft van de Bercomex-aandelen overgenomen van oprichter Roland Kroese. Volgend op het besluit van de familie Kroese zich volledig terug te trekken uit het bedrijf gaan de resterende aandelen nu ook over naar Schouten.

Ter versterking van de directie heeft Bercomex met ingang van 1 januari 2016 Wim Hartog aangetrokken als nieuwe commercieel directeur. Hartog is afkomstig van Boon Edam waar sinds 2010 directeur was.

‘Ons besluit om extra te investeren in Bercomex is gebaseerd op ons vertrouwen in wereldwijde groei van de snijbloemensector en een toenemende behoefte aan technologisch hoogwaardige oplossingen in deze sector’, aldus Gerben Schouten. Deze overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Bij Bercomex werken ruim tachtig mensen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.