Dipje voor Duitse solarbedrijven

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Duitse leveranciers van pv-componenten en -machines hebben een kleine adempauze genomen. De omzet in de eerste drie maanden van het jaar ligt meer dan 30 procent lager dan in 2014. ‘Dat is geen verrassing’, zegt Peter Fath, voorzitter van VDMA’s pv-machineafdeling. ‘De intensivering en de uitbreiding van de Amerikaanse beschermingsmaatregelen tegen Chinese en Taiwanese zonnecelproducten halverwege vorig jaar heeft geleid tot een periode van onzekerheid en beperkte investeringen.’ De effecten van het handelsconflict worden overal gevoeld en hebben dus geen effect op de goede marktpositie van Duitse pv-specialisten. Nog altijd komt wereldwijd meer dan de helft van de pv-componenten en -machines uit Duitsland.

Positief is dat de orders weer aantrekken. Het eerste kwartaal liet een groei zien van 56 procent ten opzichte van het laatste kwartaal van 2014. Azië groeide met 32 procent, Duitsland en de VS met 24 procent, en Europa met 20 procent.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.