Designtool vereenvoudigt Timesavers’ keuze tandwielkast

Eric Megens is salesmanager bij Apex Dynamics.

Leestijd: 3 minuten

Eenvoudig en snel een keuze maken voor een tandwielkast-servomotor combinatie? Timesavers gebruikte onlangs de designtool van Apex Dynamics om een bijpassende tandwielkast te selecteren voor een nieuwe ontbraammachine. De gespecialiseerde producent van metaal afwerk- en ontbraammachines kon direct alle tekeningen downloaden en zo zijn aanvraag sturen. Samen met het team van Apex Dynamics kon het bedrijf vervolgens tot de optimale oplossing voor deze toepassing komen.

Voor een nieuwe ontwikkeling van een nieuwe schuurmachine nam Timesavers contact op met Apex Dynamics. De gezochte tandwielkasten worden onder andere gebruikt om de wals (met daaromheen de schuurband) in hoogte te verstellen en om de machineopening te verstellen. De belasting varieert nogal; de tandwielkasten worden toegepast in machines met een werkbreedte van 600 mm tot en met 2100 mm.

De combinatie van servomotoren in combinatie met de tandwielkasten van Apex Dynamics was eenvoudig gemaakt. Hier was intern al goede ervaring mee en met name het vinden van de juiste combinatie van servomotoren en tandwielkast wordt door de engineering als eenvoudig ervaren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.