De Nederlandse werkcultuur voor dummy’s

Collin Arocho
Leestijd: 5 minuten

Van een eindeloze reeks vergaderingen tot kritiek die ronduit grof klinkt, als je nieuw bent in Nederland, lijkt de lokale werkcultuur soms heel bizar. Om de integratie te vergemakkelijken, sturen technologiebedrijven hun buitenlandse werknemers naar de training ‘How to be successful in the Dutch high tech work culture’.

Als expat heb je waarschijnlijk al gemerkt dat de overstap naar de werkcultuur in hightech Nederland lastig is. Als je nieuw bent in de regio, zul je vragen stellen zoals: ‘hebben we weer een vergadering?’, of denken: ‘waarom vragen ze me dat, het is niet mijn taak?’. Welkom in de Nederlandse werkcultuur, een plaats die je het gevoel geeft dat je een vierkant blokje bent dat zich door een rond gat probeert te persen.

Omdat dit zo’n moeilijke overgang kan zijn, biedt High Tech Institute, samen met contentpartner Settels Savenije & Friedrich, de training ‘’ aan. Hier is de handleiding voor beginners.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.