Dataloggingfunctie in Yokogawa-besturingsplatform

Clara Dorrepaal
Leestijd: 1 minuut

Yokogawa heeft zijn netwerkgebaseerde besturingsplatform Stardom uitgebreid met een functie voor het opslaan van besturingsgegevens in PLC‘s. Verder is de versie geüpdatet zodat deze nu voldoet aan Amerikaanse standaarden voor de gasindustrie.

Stardom is een open netwerkbesturingsplatform voor industriële procesautomatisering. Het systeem wordt toegepast voor de besturing van faciliteiten die gedeeld worden gebruikt, zoals boilers en compressoren. Het kan faciliteiten en middelen die ver uit elkaar liggen via een open netwerk koppelen.

De toegevoegde dataloggingfunctie voor het bewaren van besturingsgegevens en data van veldinstrumentatie zit in de autonome controllers FCJ en FCN (PLC‘s). Daarnaast worden faciliteiten geboden om op afstand via het web toegang tot de gegevens te krijgen voor remote monitoring. Verder is het engineeringgereedschap van Stardom uitgebreid met netwerktemplates en ondersteunt het nu Windows Vista.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.