Dataloggingfunctie in Yokogawa-besturingsplatform

Clara Dorrepaal
22 mei 2008

Yokogawa heeft zijn netwerkgebaseerde besturingsplatform Stardom uitgebreid met een functie voor het opslaan van besturingsgegevens in PLC‘s. Verder is de versie geüpdatet zodat deze nu voldoet aan Amerikaanse standaarden voor de gasindustrie.

Stardom is een open netwerkbesturingsplatform voor industriële procesautomatisering. Het systeem wordt toegepast voor de besturing van faciliteiten die gedeeld worden gebruikt, zoals boilers en compressoren. Het kan faciliteiten en middelen die ver uit elkaar liggen via een open netwerk koppelen.

De toegevoegde dataloggingfunctie voor het bewaren van besturingsgegevens en data van veldinstrumentatie zit in de autonome controllers FCJ en FCN (PLC‘s). Daarnaast worden faciliteiten geboden om op afstand via het web toegang tot de gegevens te krijgen voor remote monitoring. Verder is het engineeringgereedschap van Stardom uitgebreid met netwerktemplates en ondersteunt het nu Windows Vista.

Stardom maakt gebruik van de IEC 61131-3-programmeeromgeving en ondersteunt de communicatieprotocollen DNP3, Foundation Fieldbus, Hart en Modbus.