Corona nog geen impact op resultaten ICT

Collin Arocho
Leestijd: 1 minuut

Gezien de worstelende wereldeconomie heeft ICT Group een solide resultaat behaald voor het eerste kwartaal van 2020. De Barendrechtse softwarespecialist heeft bekendgemaakt dat het eerste kwartaal 41,6 miljoen euro heeft opgebracht, een stijging van 6 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Ondanks deze stijging ging het minder goed met de winst van het bedrijf; de inkomsten voor rente en belastingen daalden met ongeveer 7 procent.

Tegen deze achtergrond zet ICT zich schrap voor onzekerheid en uitdagingen als gevolg van het huidige coronaklimaat. ‘Het is duidelijk dat Covid-19 sinds half februari een ongekende impact heeft op de economische activiteiten. De gevolgen voor de prestaties van ICT waren in het eerste kwartaal van 2020 nog vrij beperkt. Ongeveer 95 procent van onze activiteiten voor onze klanten kan op afstand worden gedaan’, zegt ICT-ceo Jos Blejie. ‘Desalniettemin verwachten we dat de impact zal toenemen naarmate de lockdown-maatregelen langer voortduren. Daarom verwachten we dat het uitdagender zal worden om de prestaties op het niveau van het eerste kwartaal te handhaven. Vooral detacheringsdiensten zullen hierdoor worden getroffen. Onze projecten op het gebied van r&d-engineering en vitale infrastructuren zijn minder gevoelig voor een plotselinge economische neergang, maar moeten wellicht ook kleur bekennen als de economische onzekerheid aanhoudt.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.