Coredux, onstuimige nieuwkomer in vergeten hightech-hoek

René Raaijmakers
Leestijd: 9 minuten

Hij bedient een weinig sexy hoek van de hightech, maar groeit wel met dertig, veertig procent per jaar. De overname van de Amerikaanse precisieverspaner Pyramid past in zijn strategie om de markten semiconductors, aerospace en waterstof te bedienen. Een gesprek met Jan Hennipman, oprichter en ceo van Coredux.

Met de overname van Pyramid Precision Machine uit San Diego, speelde Coredux zich afgelopen september in de schijnwerpers. Pyramid is sinds jaar en dag hofleverancier van Cymer, tegenwoordig onderdeel van ASML. In Nederland voorziet Coredux de lithomachinefabrikant en andere hightech-equipmentbouwers vanuit Tilburg en het Franse Reims van high-end slangen.

Voor de overname – van eerste kennismaking tot handtekening – had Jan Hennipman, oprichter, directeur en grootaandeelhouder van Coredux, naar eigen zeggen slechts drie maanden nodig. Maar wat moet een producent van leidingen voor gassen en vloeistoffen met een precisieverspaner aan de Amerikaanse westkust? Om die vraag te beantwoorden ging High-Tech Systems magazine in Tilburg op bezoek bij Hennipman. ‘Het lost in één klap drie van mijn problemen op.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.