B&R investeert in productiecapaciteit en r&d-locaties

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Op de Hannover Messe heeft B&R bekendgemaakt dat het bedrijf de productiecapaciteiten gaat uitbreiden en dat er nieuwe werkplekken ontstaan op de r&d-locatie in Salzburg.

De productiecapaciteit voor elektronische printen gaan met 20 procent omhoog. De productielocatie Gilgenberg, vlakbij de B&R-hoofdvestiging in Eggelsberg, wordt eveneens uitgebreid. Daar bouwt het Oostenrijkse bedrijf productielijnen op voor mechatronische oplossingen. Verder wordt de B&R-ontwikkelingslocatie in Salzburg gemoderniseerd en uitgebreid. Er ontstaan vijftig extra, hoogwaardige werkplekken voor de ontwikkeling van industriële communicatietechnologieën, robotica en besturingstechniek. ‘Deze maatregelen brengen ons een belangrijke stap dichter bij ons doel een omzet van een miljard te bereiken’, stelt B&R-directeur Hans Wimmer.

ABB

Wimmer bestempelde de overname van B&R door ABB als een unieke kans voor de medewerkers, klanten en de hoofdvestiging in Eggelsberg. ‘ABB biedt een geweldig platform voor het volgende hoofdstuk in onze geschiedenis van voortdurende groei’, aldus Wimmer. ‘Samen kunnen we in de toekomst alle eisen van onze klanten voor het iiot afdekken.’ Binnen het ABB-concern is B&R een zelfstandige businessunit die in de markt verder opereert als een juridisch onafhankelijke entiteit. ‘De managementstructuren en alle contactpersonen voor onze klanten blijven onveranderd’, benadrukte Wimmer.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.