Besi ziet lichtpuntjes

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

BE Semiconductor Industries heeft het eerste kwartaal 79,0 miljoen euro omgezet. Dat is zeventien procent minder dan in dezelfde periode van afgelopen jaar, maar iets meer dan in K4. Het Duivense bedrijf schrijft de daling toe aan de dip waar de industrie in de tweede helft van 2015 mee te maken kreeg en de lichte sequentiële verbetering aan een aantrekkende markt. Mede door de lagere inkomsten bleef er onder de streep slechts 8,0 miljoen over, maar liefst 54 procent minder dan twaalf maanden geleden en achttien procent minder dan in K4. Met 103,9 miljoen aan opdrachten is het orderboek stabiel gebleven ten opzichte van K1 2015, en zelfs ruim 34 procent beter gevuld dan aan het eind van het vorige kwartaal.

‘De orderintake groeide sequentieel ondanks onzekere macro-omstandigheden die veel halfgeleiderproducenten parten hebben gespeeld’, aldus Besi-ceo Richard Blickman. ‘Er komt echter een nieuwe technologiecyclus aan voor sub-20-nm-devices. Samen met de gestegen Chinese en Taiwanese aankopen van geavanceerde chipverpakkingssystemen heeft die onze businessvooruitzichten voor de eerste helft van dit jaar verbeterd. Op basis van het hogere aantal bestellingen voor het eerste kwartaal mikken we op een omzetgroei in K2 van twintig tot vijfentwintig procent ten opzichte van K1.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.