Avans levert eerste lichting studenten mechatronica af

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Komende week levert de Avans Hogeschool in Breda zijn eerste lichting studenten mechatronica af. Avans startte de opleiding in 2005 naar aanleiding van een steeds grotere vraag naar technische allrounders. Afgestudeerden mechatronica zijn technici die vanuit verschillende invalshoeken naar een technisch probleem kunnen kijken. ’Ze zijn veel gevraagd in het bedrijfsleven‘, schrijft Avans in een persbericht. ’Afgestudeerden zijn als spin in het web inzetbaar.‘

Avans Hogeschool biedt ook een kopstudie voor vmbo- en mbo-studenten van het ROC Tilburg. Avans en de Onderwijsgroep Tilburg ontwikkelden daarvoor een doorlopende leerlijn mechatronica. Vorig jaar studeerde de eerste lichting studenten af aan het ROC Tilburg. Op woensdag 8 juli behoren zeventien studenten van Avans Hogeschool tot de eerste afstudeerders die oorspronkelijk van het ROC kwamen. In totaal telt de major Mechatronica bij Avans inmiddels 170 studenten.

Avans Hogeschool, ROC Midden Brabant en Feda (Federatie Aandrijven en Automatiseren) zijn samen met het Platform Promotie Techniek Midden-Brabant initiatiefnemer van het lectoraat mechatronica, dat Jos Gunsing van NTS invult. Daarvoor is ook samengewerkt met leden van de Robo Mechatronica (Regionaal Overleg Bedrijfsleven Onderwijs) en andere bedrijven in de regio.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen