Ansys updatet Spaceclaim

Alexander Pil
10 december 2014

Engineers kunnen productgeometrieën eenvoudiger manipuleren en daarmee de doorlooptijden voor de productontwikkeling aanzienlijk verkorten. Dat claimt Ansys naar aanleiding van de innovaties die het bedrijf introduceert in Spaceclaim 2015. De nieuwe versie zorgt daarnaast voor snel en flexibel 3D-printen.

Ansys Spaceclaim 2015 biedt workflows voor productontwikkeling en productieprocessen die engineers in staat stellen om sneller te werken. Hiertoe biedt de software uitgebreide en innovatieve mogelijkheden voor het bewerken en beheren van gefacetteerde modellen, verbeterde functionaliteit voor gereedschapspaden voor machinebankwerkers en complexere geometrische mogelijkheden voor iedereen die 3D-modellen wil bewerken of genereren.

Andere verbeteringen in Spaceclaim zijn tools voor stempelen en wikkelen die het bewerken van simulaties vereenvoudigen, wis- en detectiefunctionaliteit en verbeterde integratie met Ansys Workbench. Engineers kunnen zo hun tijd en expertise besteden aan het analyseren van simulaties in plaats van het voorbereiden van geometrieën. Zo kunnen engineers die zich bezighouden met rekenkundige vloeistofdynamica een beroep doen op de nieuwe functies in Spaceclaim om snel het vloeistofvolume voor ontwerpen te bepalen in plaats van voor de bewerking van geometrieën een beroep te hoeven doen op cad-technici.