Ansys geeft ontwerptooling update

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Voortbouwend op zijn aanbod van geavanceerde simulatieoplossingen voor multifysicatoepassingen introduceert Ansys versie 14.5 van zijn gelijknamige ontwerppakket. De update biedt ondersteuning voor een geïntegreerde en vereenvoudigde aanpak van ontwerpanalyse en de ontwikkeling van complete virtuele prototypes. Nieuwe multifysicamogelijkheden vallen samen in het Ansys Workbench-platform om de productiviteit en het technische innovatievermogen van productontwikkelaars te vergroten, legt Ansys uit.

Ansys 14.5 biedt ondersteuning voor krachtige ontwerpanalyses door de parametrische simulatietechnologie van Workbench te combineren met verbeterd taakbeheer en een nieuwe HPC-licentieoplossing die garant staat voor schaalbare verwerkingscapaciteit. Meer in het bijzonder zorgt het nieuwe HPC Parametric Pack voor een uitbreiding van de beschikbare licenties voor afzonderlijke toepassingen (voorverwerking, meshing, solven, HPC, naverwerking). Hierdoor kunnen gebruikers gelijktijdig simulaties van verschillende ontwerppunten uitvoeren op basis van één licentiepakket.

Gebruikers van Ansys 14.5 kunnen nu sneller hoogwaardige simulatieresultaten verkrijgen. Binnen de Ansys Fluent-omgeving in versie 14.5 zijn Ansys TGrid-functies opgenomen die de voorverwerktijd verder reduceren. Daarnaast heeft Ansys Cad-readers en nieuwe, geavanceerde meshing-mogelijkheden in een en dezelfde gebruiksomgeving geïntegreerd. Gebruikers kunnen op deze manier hoogwaardiger modellen met hexahedrale elementen creëren, wat resulteert in een kleinere probleemomvang en kortere oplossingstijden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen