AMC bouwt servoversterkers voor extreme omstandigheden

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Advanced Motion Controls (AMC) heeft zijn Z-familie van versterkers uitgebreid. De nieuwe AZX-servodrives hebben een compacte bouwvorm, zijn direct te integreren op de PCB en werken probleemloos onder de meest extreme omstandigheden. Ze trekken zich niets aan van warmte, kou, schokken en trillingen en voldoen aan diverse veeleisende militaire specificaties. Uiteraard zijn de versterkers voorzien van de benodigde overstroom-, spannings- en temperatuurbeveiligingen.

De AZX-servodrives zijn geschikt voor DC-borstel- en borstelloze motoren en bieden PWM, sinus- en trapeziumcommutatie. De feedback loopt via een encoder, Hall-sensoren, een open lus of een tacho. De voedingsspanning is minimaal 10 en maximaal 80 V DC, terwijl de motorstroom 2,8 of 5,3 A RMS bedraagt (bij sinuscommutatie). Het piekvermogen is 1,2 kW. De versterkers zijn bestand tegen schokken van 15 g met een halve sinusgolf van 11 ms en tegen trillingen van 30 g RMS voor vijf minuten. Het operationele temperatuurbereik loopt van -40 tot 85 graden Celsius. De drives zijn te parametriseren en te tunen vanaf een pc.

Door de modulaire opbouw van de producten kan leverancier Eriks Aandrijftechniek de hardware en software in samenwerking met AMC ook klantspecifiek aanpassen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen