Alup vernieuwt zuigercompressorreeks

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Alup-Kompressoren heeft een deel van de zuigercompressoren uit zijn leveringsprogramma verbeterd. Het gaat om de eentraps zuigercompressoren uit de HLE-serie. De vernieuwing zorgt volgens Alup voor een hogere betrouwbaarheid, grotere luchtlevering en een lager geluidsniveau.

De grootste vernieuwing betreft de eentrapspomp waarbij lucht in een klap wordt gecomprimeerd tot bijvoorbeeld een druk van 10 bar. De pomp heeft een cilinder met een grotere inhoud en grotere slag wat samen leidt tot een 14 procent toename in luchtlevering. De gietijzeren zuiger in de pomp draagt tevens bij aan de grotere luchtlevering, en dit met een lager toerental. Door de lagere snelheid van de zuiger is er minder slijtage en een hogere betrouwbaarheid. De verbeterde zuiger maakt de compressor tot wel 3 db stiller.

De vernieuwde eentraps HLE-zuigercompressor is leverbaar op ketel en met een geluidgedempte omkasting. Voor mobiele toepassing zijn er ook versies met wielen beschikbaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen