ALD stuwt resultaten ASMI fors

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

ASMI sluit het tweede kwartaal af met ronkende cijfers: de omzet bedroeg 128 miljoen euro, maar liefst anderhalf keer zo hoog als het jaar ervoor of 61 procent meer dan de eerste drie maanden. Bovendien kon ASMI dit kwartaal voor hetzelfde bedrag aan nieuwe bestellingen noteren. Volgens het bedrijf is de groei te danken aan de apparatuur voor ALD (atoomlaagdepositie) en PE-ALD (plasma enhanced ALD).

De nettowinst kwam wel 23 miljoen in het rood uit. Dat komt vooral door bijstellingen na de verkoop van een deel van de ASM PT-aandelen – vorig kwartaal kwam de winst door deze transactie juist op een onnatuurlijke 1,4 miljard euro uit. Organisch zou de winst dit kwartaal 17,4 miljoen euro bedragen.

ASMI verwacht overigens niet dat het mooie weer aanhoudt. De verkopen zullen volgende kwartaal ’laag dubbelcijferig‘ afnemen, en ook de bestellingen zullen dubbelcijferig dalen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.