Accerion ontvangt financiering met oog op groei

Collin Arocho
Leestijd: 2 minuten

Accerion kondigde deze week de sluiting aan van de Series A-financieringsronde. Met een exponentiële groei in omzet en orderstroom, en een klantenbestand verspreid over Europa, de Verenigde Staten, China en India voor zijn Jupiter- en Triton-oplossingen heeft de Venlose tech-startup nu de steun gekregen van het Duitse Phoenix Contact Innovation Ventures en de ontwikkelingsmaatschappij Liof.

Accerion is de ontwikkelaar van 100 procent infrastructuurvrije positioneringstechnologie voor mobiele robots. Gebruikmakend van zijn eigen intelligente algoritmen samen met geavanceerde cameratechnologie voor optische positionering en navigatie, is de technologie ontworpen voor autonoom geleide voertuigen (agv’s). Deze innovatieve oplossing kan de vloer als referentie gebruiken, maar ook samenwerken met andere voertuigen waardoor een effectieve en nauwkeurige navigatie van mobiele robotica en autonome voertuigen mogelijk is zonder dat er dure en inflexibele infrastructuur moet worden geïnstalleerd.

Het precieze investeringsbedrag is niet bekendgemaakt, maar de injectie komt op een cruciaal moment, omdat de wereldwijde markt voor mobiele robots naar verwachting met meer dan 10 miljard euro zal groeien in 2025. Met het nieuwe kapitaal wil Accerion de productie opschalen en zijn team bijna verdubbelen. Zo hoopt het een ​​groter aandeel te verkrijgen in de wereldwijde markt voor robots in logistiek, magazijnen en distributiecentra.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.