Aartec automatiseert engineering besturingen

Alexander Pil
21 november 2016

Aartec Engineering uit Nunspeet heeft Configure4Me! ontwikkeld. Het is een systeem dat engineering van besturingen automatiseert, zonder dat dit ten koste gaat van de flexibiliteit. Aartec omschrijft Configure4Me! als een engineering-to-order-automaat die denkt, rekent en configureert als engineers. Klanten van Aartec profiteren al van Configure4Me! omdat het bedrijf het systeem al actief inzet in toegekende projecten.

De time-to-market staat onder druk. Steeds meer bedrijven proberen doorlooptijden te verkorten door te standaardiseren en te modulariseren. Producten worden configureerbaar door configure-to-order-processen in te richten, maar verliezen daardoor hun flexibiliteit. Configure4Me! is een automatische engineer die de doorlooptijd verkort zonder dat dit ten koste gaat van flexibiliteit en kwaliteit. Configure4Me! bepaalt automatisch de besturing voor de toegepaste actuatoren en sensoren. Toe te passen besturingscomponenten worden automatisch bepaald aan de hand van de voorkeuren die de gebruiker opgeeft.

Aartec werkt momenteel aan een portal waarbij klanten zelf de projectgegevens aan Configure4Me! kunnen aanbieden. Ze kunnen Configure4Me! dan zelf aan het werk zetten en de resulterende besturing downloaden en verder in hun bedrijfsproces integreren.