Aantal M2M-gebruikers overstijgt honderd miljoen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Wereldwijd werden er het afgelopen jaar 108 miljoen draadloze netwerkverbindingen gebruikt voor machine-machinecommunicatie (M2M). Dat is een stijging van 37 procent, meldt marktonderzoeker Berg Insight in zijn researchrapport. De Aziatisch-Pacifisch regio vertoonde met 64 procent de grootste groei. Daar waren eind 2011 zo‘n 34,5 miljoen M2M-connecties. Europa en Noord-Amerika groeiden allebei met ongeveer 27 procent naar 32,3 en 29,3 miljoen aansluitingen. Berg Insight verwacht dat de markt de komende tijd met 27 procent per jaar zal groeien tot grofweg 360 miljoen connecties in 2016.

’2011 was het jaar dat M2M-connecties echt begonnen aan te slaan in China. Het aantal Chinese gebruikers verdubbelde bijna naar ongeveer twintig miljoen‘, aldus Berg-analist Tobias Ryberg. ’We schatten dat China Mobile de grootste M2M-aanbieder ter wereld is geworden met rond de veertien miljoen abonnees.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.