Aansturing Kuka-robot rechtstreeks van Beckhoff-PLC

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Via de nieuwe MXAutomation-interfacebibliotheek is het mogelijk om een Kuka-robot met een KR C4-controller direct aan te sturen vanuit een Beckhoff-PLC. Met deze library is de robot te programmeren zonder dat de programmeur hoeft te beschikken over specialistische kennis van robotprogrammeertalen.

Communicatie tussen de robot en de PLC vindt plaats via de Ethercat-veldbus, waarbij de Twincat Ethercat-master en de KR C4-controller van Kuka gegevens uitwisselen via de EL6692 en EL6695 Ethercat-brugterminal. De aanstuurcommando’s gaan van de controller naar de robot, de actuele waarden volgen de omgekeerde weg. Die communicatie verloopt zeer snel. Hierdoor is de data vanuit de Kuka-robot ook realtime beschikbaar in de PLC zodat zeer precieze synchronisatie met de overige delen van de machine eenvoudig kan worden gerealiseerd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen