2,6 miljoen groeigeld voor Clear Flight Solutions

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Clear Flight Solutions heeft 2,6 miljoen euro aan groeigeld opgehaald bij het Cottonwoord-fonds en de Canadese partner Aerium Analytics. Het Enschedese bedrijf wil het geld gebruiken om uit te breiden in Noord-Amerika en voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie van zijn robotische roofvogels, die geheel autonoom moet opereren. Daarvoor mikt het in totaal op zes miljoen aan nieuwe investeringen.

Clear Flight Solutions gebruikt zijn Robird-drones om vogels weg te jagen bij onder meer vliegvelden en olie- en gasinstallaties. Het afgelopen jaar werden de namaakroofvogels voor het eerst fulltime ingezet op een aantal luchthavens in Europa en Canada. Ook heeft het de afgelopen twee jaar geholpen bij een groot offshore-project van baggeraar Van Oord. De omzet kwam voor het eerst boven de een miljoen euro uit.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.