102 elektrische VDL-bussen op weg naar Oslo

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Noorse busmaatschappij Norgesbuss heeft een bestelling van 102 elektrische Citea-bussen geplaatst bij VDL. Vanaf januari 2022 moeten de 83 Citea’s SLFA-180 Electric en 19 SLF-120 Electric operationeel zijn in Oslo en jaarlijks ongeveer zeven miljoen schone kilometers afleggen. De order is voor VDL de grootste ooit voor zijn elektrische bussen.

De operatie in Oslo wordt vanaf 9 januari 2022 uitgevoerd door Norgesbuss. De 83 VDL-Citea’s SLFA-180 Electric zijn uitgerust met een op het dak gemonteerde pantograaf en de 19 VDL Citea’s SLF-120 Electric worden geladen met een stekker, via een laadoplossing op het depot. De elektrische VDL Citea’s gaan rijden ten zuiden van Oslo. Sommige voertuigen zullen ‘de klok rond’ worden ingezet.

Oslo, in 2019 European Green Capital, wil in 2030 ’s werelds eerste hoofdstad zijn zonder uitstoot van broeikasgassen. Terwijl zij transformeert in een stad waar voetgangers en fietsers belangrijker zijn dan de eigen auto is de stad een laboratorium voor het testen van nieuwe elektrische vervoersoplossingen. Vanaf 2023 moeten bijvoorbeeld ook alle taxi’s in Oslo emissieloos zijn.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.