Zwakke weefmachinemarkt doet Picanol bloeden

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Teleurstellende halfjaarcijfers nopen Picanol tot een reorganisatie. De weefmachineproducent zag zijn omzet in de eerste zes maanden van 2008 met 22 procent dalen naar 173 miljoen euro. Het bedrijf incasseerde daarbij een verlies van 1,3 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar hielden de Ieperaren nog 5,9 miljoen over onder de streep.

Omdat Picanol in de resterende maanden geen verbetering ziet in de markt, verwacht het dit jaar met verlies af te sluiten. Het bedrijf heeft daarom een reorganisatieplan opgesteld. De weefmachineproducent wil zijn bedrijfsprocessen efficiënter organiseren, de productiecapaciteit aanpassen en het personeelsbestand inkrimpen. Het management wil niet kwijt hoeveel ontslagen er zullen vallen.

Picanol kampt met een dalende vraag naar weefmachines. Door de algemene economische onrust wachten wevers met de aanschaf van nieuwe machines. De teruggang was vooral groot in China, de grootste markt ter wereld. De Chinezen voerden namelijk een importbelasting in op luchtweefmachines.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.