Zwak orderboek drukt zwaar op resultaten Picanol

Leestijd: 1 minuut

Picanol heeft in het eerste kwartaal van 2009 een geconsolideerde omzet gerealiseerd van 41,95 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar kwam het nog tot 100,66 miljoen euro. De weefmachinebouwer had het moeilijk doordat het eind 2008 een slecht gevuld orderboek had. De activiteiten van de divisies Mechatronics en Manufacturing stonden opnieuw sterk onder druk als gevolg van de algemene economische malaise.

Het bedrijf ziet wel lichtpuntjes. ’Sinds februari 2009 oefenden het economische stimuleringsbeleid van de Chinese overheid, de kredietbeschikbaarheid en gewijzigde taksen op geïmporteerde grijperweefmachines een positieve impact uit op de bestellingen, met name in China en India‘, klinkt het vanuit Ieper.

Ondanks de lichte verbetering van het orderboek voor weefmachines en de verbeterde vooruitzichten voor het tweede kwartaal blijft Picanol erg voorzichtig voor de rest van 2009. Het bedrijf hoopt met de zwaar bekritiseerde maar goedgekeurde kapitaalverhoging van 15 miljoen euro voldoende slagkracht te hebben.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.