Zuigerstangloze Festo-cilinders voor de kleine ruimte

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De DGC-serie zuigerstangloze cilinders van Festo is uitgebreid met de DGC-K. Het gaat om een compacte cilinder zonder geleiding die 100 procent uitwisselbaar is met de al bestaande DGP-cilinders en die vooral geschikt is voor het bewegen van massa‘s in een compacte ruimte. De DGC-K is een uitbreiding aan de onderkant van de range. De K-serie is dan ook relatief laag te belasten in vergelijking met de uitvoeringen G, GF of KF. Verder is hij speciaal geschikt voor een één op één uitwisseling met de DGP-cilinders. Zo hebben beide cilinders een identieke maatvoering, luchtaansluiting en gebruikersinterface evenals identieke bevestigingsgaten en accessoires.

Bij de DGC-K-cilinders heeft Festo een aantal verschillende innovaties doorgevoerd. Zo is door toepassing van een verbeterde afdichting een verbetering van het luchtverbruik tot stand gebracht. Verder zijn de afdicht- en beschermbanden gefixeerd met behulp van magnetisme en een bewezen clipsysteem. Hierdoor zijn lange slagen tot 8,5 m mogelijk. De zuigerstangloze cilinders zijn optioneel te verkrijgen met NSF-H1-vet dat geschikt is voor toepassing in de voedingsmiddelenindustrie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen