Zuid-Holland doet voorzet Smart Industry-agenda

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Directeur Rinke Zonneveld van de regionale ontwikkelingsmaatschappij Innovationquarter heeft gisteren in Delft het rapport ‘Slim gemaakt in Zuid-Holland’ overhandigd aan FME-voorziter Ineke Dezentjé Hamming en EZ-topambtenaar Guido Landheer. In het rapport van zes Zuid-Hollandse organisaties staan vijftien wenken voor de nationale Smart Industry-agenda die Dezentjé opstelt in opdracht van minister Kamp van EZ. Het gaat over zaken als scholing, nieuwe producten, advisering en kennisuitwisseling.

Zuid-Holland gaat niet op zijn handen zitten nu de voorstellen de deur uit zijn. Samen met het rapport werden ook plannen gepresenteerd voor proeftuinen (fieldlabs) over Smart Industry-thema’s zoals 3D-printing, automatisering in de tuinbouw en digitalisering in de zorg. ‘Onze opdracht is Zuid-Holland tot een van de meest innovatieve regio’s van Europa te helpen ontwikkelen. Wij zullen ons volop inzetten om een of meerdere fieldlabs in de regio te realiseren’, zei Zonneveld.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.