Zorgen om Europese onderwijs- en innovatiebudgetten

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Neth-ER, dat de Nederlandse kennisinstellingen vertegenwoordigt in Europa, is bezorgd over de plannen van de Raad van Europa – de gezamenlijke ministers van de lidstaten. In hun openingsbod voor de begrotingsonderhandelingen trekken zij dit jaar minder geld uit voor de post ā€˜Concurrentiekracht voor groei en banenā€™ dan de plannen van de Europese Commissie. Hierdoor kunnen onderzoeks- en onderwijsbeurzen in gevaar komen; onder meer Horizon2020 valt onder deze post, maar ook bijvoorbeeld investeringen in wegen.

De voorgestelde begroting kan volgens het Europees Parlement nieuwe programmaā€™s beĆÆnvloeden en effect hebben op de uitbetaling aan toegekende subsidies in 2015. Volgens Neth-ER staat het niet alleen in zijn kritiek: onder meer de European University Association en de German Rectorsā€™ Conference roepen de Raad op meer te investeren in innovatie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.