Zonder toelevering uit Twente loopt er geen ASML-machine van de band

Alexander Pil
Leestijd: 11 minuten

Hij is een grote meneer in de Twentse mechatronicawereld. Niet alleen is hij directeur van toeleverancier Demcon waar zo‘n zestig mechatronici werken, hij is ook de drijvende kracht achter Mechatronica Valley Twente (MVT). Dennis Schipper over Eindhoven versus Twente, mechatronicaonderwijs en het samenwerkingsklimaat rond Enschede.

’Waar je tien jaar geleden nog moest uitleggen wat het is, weet nu iedereen het. Je komt het te kust en te keur tegen.‘ Demcon-directeur Dennis Schipper ziet steeds meer aandacht voor mechatronica. ’Het is een belangrijke industrie geworden in Nederland. Het onderwijs loopt op dit gebied achter. Op alle drie de universiteiten zit één hoogleraar. Hier in Twente parttime, in Eindhoven fulltime. Dat is natuurlijk veel te weinig om een hele industrie te bedienen met goede mensen. Het wil maar niet rondkomen en dat is eigenaardig.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen