Zilver voor Tech United

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Tech United, het robotvoetbalteam van de TU Eindhoven, heeft de wereldtitel moeten afstaan aan zijn grote concurrent, team Water uit Beijing. Tijdens de finale van de Robocup in Japan verloren de Eindhovense robots met 6-3 van de Chinese. Het was de tiende keer op rij dat Tech United in de finale stond.

Het team van de Universiteit Twente, dat dit jaar voor het eerst mee deed, eindigde op de veertiende plek. De teams spelen in verschillende klassen: Tech United komt uit in de midsize league, waar robots van ongeveer een halve meter hoog volledig zelfstandig opereren, terwijl het Twentse team meedoet aan de smallsize league, waar een computer langs de zijlijn met een camera boven het veld een totaaloverzicht genereert voor de vijftien centimeter hoge robotjes.

Verder was er op het event de competitie voor hulp- en zorgrobots. De Eindhovense Amigo werd hier tweede, vlak achter een team uit Koblenz.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.