Zia partnert verder met Lenze

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Op de Indumation in Kortrijk hebben Lenze en Z Industriële Automatisering (Zia) bekendgemaakt hun samenwerking verder te gaan intensiveren. Het partnership is een voortzetting van de jarenlange samenwerking tussen Lenze en Zia. Door de activiteiten van Lenze op het gebied van aandrijftechniek en hard- en software voor de machinebouw te combineren met de activiteiten van Zia als systeemintegrator zeggen de bedrijven samen nog lang vernieuwende en hoogstaande technologische oplossingen te kunnen bieden. Zia mag zich nu Motion Partner van Lenze noemen.

Het besturingssysteem van Z Industriële Automatisering kan in bijna iedere toepassing worden gebruikt en zorgt bij de eindgebruiker voor een grote mate van onafhankelijkheid, aldus het Gelderse bedrijf. Het geïntegreerde robotbesturingssysteem kan worden gebruikt voor de complete integratie van een robot met de machine. Hierdoor worden conventionele aanvullende systemen overbodig. Het systeem is zo ontwikkeld dat het eenvoudig door iedere operator kan worden bediend.

Lenze heeft de modulair opgebouwde softwaremodules Lenze Fast ontwikkeld. Hiermee komt het tegemoet aan de groeiende behoefte van software-engineers aan efficiëntere processen om applicaties te kunnen bouwen. Werken met de Fast Application Software betekent een significante vermindering van de tijd die het kost om basic functies te ontwikkelen, stelt Lenze. Deze tijd kan dan weer worden geïnvesteerd in het bouwen van de speciale features van de machine.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.