Zevende jaar op rij groei voor Picanol

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In lijn met de eerder gegeven prognoses realiseerde de Picanol Group over het volledige boekjaar 2016 een geconsolideerde omzet van 640 miljoen euro, een omzetstijging van 21 procent in vergelijking met 2015. Picanol overtreft hiermee recordjaar 2013 toen de omzet 560 miljoen euro bedroeg. Picanol sluit het jaar 2016 af met een nettowinst van 120 miljoen euro, in vergelijking met 85,7 miljoen euro in 2015. Het aandeel van het resultaat van Tessenderlo Chemie voor het boekjaar 2016 bedraagt 31,3 miljoen euro.

De weefmachinedivisie kende in 2016 een recordjaar. De stijgende vraag naar kwaliteit en technologie zorgde voor een sterke verkoop en een groter marktaandeel in heel wat markten. Dit zorgde ervoor dat Picanol in 2016 een recordaantal weefmachines in de markt heeft gezet, waarbij verhoogde aandacht ging naar het opvangen van de verschillende productiepieken. Ook de divisie Industries kende een sterk jaar en leverde, dankzij de omzetgroei in diverse sectoren, een toegenomen bijdrage aan het resultaat van de groep.

Het orderboek voor de eerste zes maanden van 2017 is goed gevuld. Picanol verwacht een lichte omzetstijging in vergelijking met de eerste jaarhelft van 2016, maar houdt rekening met een beperkte impact van stijgende grondstoffenprijzen. Picanol blijft voorzichtig met voorspellingen voor 2017 omdat het ‘als exportgericht bedrijf actief is in een volatiele wereldeconomie’. Door de bijdrage van Tessenderlo is de afhankelijkheid van Picanol van de cyclische textielmarkt wel aanzienlijk verminderd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen