Zeven voorstellen HTS-programma voor Piekengeld

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Voor dit jaar mikt het Programme for High Tech Systems met zeven voorstellen op de nieuwe subsidierondes van Pieken In de Delta. Onlangs toucheerde het HTS-programma nog 20 miljoen euro aan financiering voor vijf projecten, waarvan 9,5 miljoen euro aan subsidie.

Twee kennisprojecten van Pieken In de Delta sluiten naadloos aan op de researchlijnen die het Programme for High Tech Systems heeft gedefinieerd. Dit zijn geavanceerde motionsystemen in de chip- en printindustrie en intelligente autonome motionsystemen voor medische thuistoepassingen.

In het segment kennisprojecten is 5 miljoen euro subsidie beschikbaar. Daar is het doel om aan de finish werkende principes te laten zien. ’Desnoods een dat met plakband aan elkaar hangt‘, zegt Johan van Seggelen van TNO en projectmanager voor HTS. Het bedrag van 5 miljoen leggen het ministerie van EZ en regionale financiers bij elkaar. Bedrijven passen nog eens hetzelfde bedrag bij.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.