Zes ton investering voor Limburgse plaatsbepalingssensor

Alexander Pil
28 april 2016

Investeringsfondsen Kickstart Venlo (Rabobank) en LBDF (Provincie Limburg), steken samen met de oprichters 600 duizend euro in Accerion. Met deze injectie gaat het Venlose bedrijf zijn technologie verder ontwikkelen en op de markt brengen.

Accerion heeft een module ontwikkeld waarmee robots en voertuigen zelfstandig kunnen navigeren. De sensor bepaalt de positie van de robot nauwkeurig zonder dat daarvoor dure infrastructuur nodig is. In de geest van Smart Industry levert dit grote voordelen op in logistiek en productie. De techniek maakt namelijk verregaande automatisering mogelijk, zelfs in dynamische omgevingen waar mensen en machines continu bewegen, aldus Accerion.

De Accerion-sensoren kunnen eenvoudig bestaande sensoren vervangen. Het wordt hierdoor makkelijk een bestaand voertuig of robot te verbeteren. Daarnaast kan de techniek in nieuwe voertuigen worden opgenomen. Accerion ziet nu al veel interesse uit de markt. Oprichter Willem-Jan Lamers: ‘We ontwikkelen in samenwerking met onze klanten. Deze pilots zorgen ervoor dat we precies aansluiten bij wat belangrijk is in de markt.’

Medeoprichter Vincent Burg vult aan: ‘Deze investering stelt ons in staat ons product verder te ontwikkelen en te introduceren in de markt. Naast de financiering verwachten we veel waarde te halen uit de samenwerking met deze ervaren investeerders.’ De marktintroductie van het positioneringsysteem is gepland voor begin 2017.