Yokogawa voegt Nederlandse activiteiten samen

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Yokogawa voegt zijn twee werkmaatschappijen Yokogawa Nederland en Yokogawa System Center Europe samen tot Yokogawa Europe Solutions. De nieuwe organisatie richt zich op nationale en internationale projecten in de markt voor industriële automatisering. Yokogawa betrekt een nieuw kantoorpand in Amersfoort. Eind 2008 moet de verhuizing van de vijfhonderd medewerkers compleet zijn. In de nieuwbouw komt ook het regionale hoofdkantoor voor Europa en Afrika.

Yokogawa zegt daarmee ’nadrukkelijker te kunnen focussen op besturings- en automatiseringsoplossingen voor uiteenlopende industrietakken, zoals de olie- en gas-, energie- en petrochemische industrie‘. Onlangs gunde de Nam aan Yokogawa nog een groot contract voor de herontwikkeling van het Schoonebeek-olieveld, samen met Jacobs Nederland, Stork Technical Services en Visser & Smit Hanab. De wereldmarkt voor olie, gas en energie is op dit moment booming. ’Onze klanten zullen profiteren van de gecombineerde knowhow en ervaring van onze projectmanagers, engineeringafdelingen en service-engineers‘, zegt Will de Groot, directeur van Yokogawa Europe Solutions.

Yokogawa vestigde zijn Europese hoofdkwartier in 1982 in Amersfoort. Yokogawa ontwikkelt en produceert flowmeters bij Rota Yokogawa in Duitsland en vloeistofanalyzers en industriële veiligheidssystemen in Nederland. Naast het netwerk van Yokogawa-vestigingen in Europa en zuidelijk Afrika, heeft Yokogawa Europe een test- en meetorganisatie die klanten in de markt voor test- en meetinstrumentatie ondersteunt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.