Yokogawa-oscilloscoop mikt op energie-intensieve systemen

Joost Backus
Leestijd: 1 minuut

Met de PX 8000 introduceert Yokogawa een oscilloscoop speciaal ontwikkeld voor metingen aan energie-intensieve systemen. Energiebesparing is een must, Europese wet- en regelgeving legt daarbij de lat steeds hoger. Meer en meer worden industri√ęle elektronische besturingen ingezet om gewenste energiebesparingen ook daadwerkelijk te realiseren. De 4-kanaals PX8000 maakt het mogelijk makkelijk stroom-, spanning- of vermogensmetingen direct en live uit te voeren. Bijvoorbeeld frequentieregelaar of elektromotorkarakteristieken in robotica of mechatronica kunnen zo makkelijk worden gemeten, geanalyseerd en geverifieerd.

Met vier kanalen, 12-bit resolutie, 100 MS/s bemonsteringsfrequentie, 20 MHz bandbreedte en 1000 V RMS/5 A RMS maximaal op de signaalingangen is dit instrument in staat direct de relevante vermogensmetingen aan zulke elektronica uit te voeren. Vier kanalen maken het meten aan 3 fase/4 draads-opstellingen heel eenvoudig. De PX8000 kan daarbij simultaan voltage en stroom op alle drie fasen tonen en deze metingen opslaan voor analyse over tijd. Vermogenspatronen in de tijd kunnen via een cursorfunctie worden geanalyseerd om metingen te verrichten aan verschillende powermodi, zoals stand-by, actief, full power en dergelijke. XY-mogelijkheden zijn er natuurlijk ook met Lissajous-figuren voor fase-analyses. Verder kan er een breed scala aan rekenkundige berekeningen en analyses, waaronder FFT-transformaties, simultaan en direct op signalen worden uitgevoerd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen