Yokogawa introduceert nieuwe Stardom-modules

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Yokogawa heeft een aantal modules geïntroduceerd voor het netwerkgebaseerde besturingssysteem Stardom. Met de nieuwe modules speelt het bedrijf in op ontwikkelingen in de markt voor (hernieuwbare) energie en de olie- en gasindustrie. De nieuwe modules van Yokogawa lenen zich voor monitoring, besturing, data-acquisitie en -opslag in kleine tot middelgrote productieomgevingen. Tevens draait alle software voor het Stardom-platform nu ook onder Windows 7.

Voor kleine tot middelgrote turbines ontwikkelde Yokogawa een supersnelle besturingsmodule met grote betrouwbaarheid. Deze servomodule regelt de rotatiesnelheid van turbines voor kleinschalige energieopwekkingsfaciliteiten en voor hernieuwbare energievoorzieningen, zoals biomassacentrales en conventionele olie- en gasgestookte energiecentrales.

Daarnaast zet Yokogawa voor windenergieapplicaties een nieuwe frequentie-inputmodule in de markt. Met de module kunnen afwijkingen nauwkeurig worden gemeten zodat de prestaties van installaties worden verbeterd. De frequentie-inputmodule meet rotatiesnelheden met een nauwkeurigheid van 0,1 procent, ook bij zeer lage snelheden. Hierdoor is onder alle omstandigheden, van licht briesje tot krachtige wind, een soepel functioneren van de windturbines gegarandeerd, aldus de fabrikant.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen