Yokogawa introduceert controller voor zonvolgapplicaties

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Yokogawa heeft een controller geïntroduceerd voor besturing van positioneersystemen voor reflectoren en zonnepanelen. De HXS10 berekent op basis van locatie, datum en tijd de positie van de zon en stuurt de motoren of hydraulische actuatoren om de reflectoren (in geval van zonwarmtesystemen) of panelen (in geval van fotovoltaïsche oplossingen) in de juiste positie en hoek te brengen. Zo zorgt de besturing voor maximale energieproductie door de reflectoren en zonnepanelen de zon aan de hemel te laten volgen.

De HXS10 is voorzien van communicatiefuncties waarmee de controller kan worden gemonitord door een hostsysteem in een centrale besturingsruimte. Om onnodige belasting van het communicatieverkeer te voorkomen en een zo veilig en stabiel mogelijke communicatieomgeving te creëren, kan de communicatie van iedere eenheid naar het hostsysteem worden gerouteerd via een andere unit.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen