Yokogawa breidt UTAdvanced-serie regelaars uit

Paul van Gerven
Leestijd: 2 minuten

Met de UP35A en de UP55A brengt Yokogawa twee nieuwe programmaregelaars in het 1/4 Din-formaat op de markt. Daarnaast introduceert het de UM33A-indicator in het 1/8 Din-formaat. De programmaregelaars vervangen Yokogawa‘s UP350 en UP550 en hebben naast het setpointprogramma en de PID-regelfunctie ook een op ladderlogica gebaseerde besturingsfunctie. De UP35A-regelaar is met name bedoeld voor een eenvoudige single-loopregeling van productieapparatuur, terwijl de UP55A een geavanceerde complete PID-cascade-loop kan omvatten. De programmaregelaars zijn geschikt voor gebruik in industriële ovens en andere relatief kleinschalige productielijnen en -installaties, voor het meten, presenteren en regelen van uiteenlopende soorten parameters, waaronder temperatuur, druk en flow.

In april 2009 introduceerde Yokogawa de eerste UTAdvanced-serie digitale procesregelaars met de op ladderlogica gebaseerde besturingsfunctie. De familie kent een open systeemarchitectuur met een optionele keuze uit verschillende communicatieprotocollen: Modbus/TCP, Modbus/RTU of Profibus DP. Met de aansluiting op deze in de industrie veel toegepaste protocollen wordt het gebruik van geavanceerde communicatieprogramma‘s en converters overbodig en kunnen multivendorsystemen voor gebruikers eenvoudiger worden samengesteld.

De UP55A kan maximaal dertig verschillende setpointprogramma‘s opslaan, de UP35A is wat bescheidener met maximaal vier programma‘s. De guaranteed soak-functie in combinatie met de PV-alarmen en time-events kunnen per programmasegment worden ingesteld. Daarnaast is het mogelijk om met behulp van de op ladderlogica gebaseerde besturingsfunctie nog meer specifieke functionaliteit toe te voegen. Vanzelfsprekend zijn ook PID-auto-tune en overshootonderdrukkende algoritmes in beide regelaars aanwezig.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen