Xz-module Bahr versnelt tot 5 m/s²

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De familie aangedreven lineairmodules van Bahr Modultechnik is uitgebreid met de 60ER-bouwgrootte. De Elzi-aandrijving is een xz-module voorzien van een doorlopende tandriem waarbij beide uiteinden onder aan de z-as zijn bevestigd. De aandrijving voor beide assen is optimaal door een centrale plaatsing die zijdelingse krachten vermijdt.

Voor de geleiding worden assen met looprollen gebruikt die geschikt zijn voor hogere snelheden en zeer licht lopen. Het massamiddelpunt bevindt zich in het midden van het systeem en is rondom opgesloten middels lineaire lagers voor een optimale stijfheid tijdens beweging. Door middel van standaard bevestigingsboringen kan de module snel en eenvoudig in het machineframe worden gemonteerd.

De Elzi is geschikt voor versnellingen tot 5 m/s² en biedt een herhalingsnauwkeurigheid van minder dan 0,1 mm in iedere gewenste richting. De omkeerspeling is nul.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen