XSens voegt bewegingen gebruikers toe aan PLM-omgeving Siemens

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het Enschedese XSens heeft zijn sensorpak geïntegreerd met het Jack-ergonomiepakket in Tecnomatix, de PLM-omgeving van Siemens. Jack maakt het mogelijk om de ergonomische aspecten van producten en productieprocessen te adresseren in een vroeg stadium van het ontwerp en de ontwikkeling. Dankzij de koppeling met het motion capture-pak zijn nu ook de daadwerkelijke bewegingen van gebruikers, bijvoorbeeld achter het stuur van een auto of aan een assemblagelijn, mee te nemen voor een realistische taakanalyse.

Het MVN-pak van XSens is gemaakt van lycra en uitgerust met zeventien traagheidssensoren. Fusiealgoritmes en biomechanische modellen zetten de meetgegevens om in een nauwkeurige 3D-representatie van de bewegingen die de drager uitvoert, inclusief de kinematica van 23 lichaamssegmenten en 22 gewrichten. Het pak past in een kleine koffer en vereist geen additionele apparatuur, zodat het eenvoudig op locatie is in te zetten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.