Xenics toont camera’s voor bijna-infrarood, infrarood en thermisch

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Op de Photonics West 2009-beurs in San José heeft Xenics eind januari zijn nieuwste geavanceerde camerasystemen gedemonstreerd voor wetenschappelijke doeleinden. Aan hun Cheetah-lijn van softwareconfigureerbare InGaAs-toestellen voor het bijna-infrarooddomein hebben de Leuvenaren de Cheetah-640CL toegevoegd. Dit kleinere model zonder intern geheugen is bedoeld voor snelle, hyperspectrale kortebandinfraroodtoepassingen en golffrontdetectie in vrijeruimtecommunicatie en visionuitbreidingen. Net als zijn grotere broers kan de Cheetah-640CL 1700 frames per seconde schieten op een resolutie van 640 bij 512 beeldpunten.

Daarnaast heeft Xenics zijn Gobi-familie van camerasystemen voor infrarood- en thermische beeldvorming uitgebreid met de Gobi-384. Dit model combineert gebruiksgemak met een hoge beeldkwaliteit en kan de kleinste temperatuurverschillen detecteren. De Gobi-384 heeft een digitale signaalprocessor aan boord voor realtime beeldverwerking.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen