Xenics breidt twee cameralijnen uit

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Op de Vision 2009-beurs lanceert Xenics modellen in twee camerafamilies. De Onca-reeks van high-end camera‘s voor IR en thermische beelden krijgt vier nieuwe varianten: MWIR-InSb, MWIR-MCT, LWIR-QWIP en LWIR-MCT. De gekoelde detector registreert golflengten tussen ongeveer 3,7 en 4,8 µm. De serie is ontwikkeld voor R&D-omgevingen maar is ook geschikt voor onder meer de controle van industriële processen, IR-spectroscopie en snelle beeldverwerking. Met een verhoogde snelheid van 100 beelden per seconde is het systeem compatibel met GigE Vision en Cameralink zodat gebruikers het snel met hun bestaande project kunnen integreren.

De Bobcat is geschikt voor golflengtes tussen 0,9 en 1,7 µm. De SWIR-camera met ongekoelde InGaAs-detector en volledige on-board beeldverwerking (CL, DSP, TCP/IP en video-interface) is nu ook verkrijgbaar voor de prijsgevoelige massamarkt. De Bobcat heeft een resolutie van 320 of 640 pixels. Xenics claimt dat het systeem makkelijk te integreren en eenvoudig in gebruik is.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen