Wots up?

René Raaijmakers is uitgever van Mechatronica&Machinebouw.

Leestijd: 3 minuten

Eind september gaat het grootste Nederlandse industrie-evenement van start. Feda en FHI organiseren dan World of Technology & Science, met een mix van automatisering, laboratoriumtechniek, aandrijftechniek en industriële elektronica. Tegelijkertijd schuiven op dezelfde locatie in de Jaarbeurs te Utrecht de beurstitels Macropak, Industrial Processing en de Industrial European Dairy Show aan. De verschillende thema’s – deels overlappend – moeten elkaar versterken.

Als we de cijfers bekijken, dan stevenen Feda en FHI af op een succesvolle beurs. FHI laat weten dat op dit moment de doelstelling voor wat betreft het aantal vierkante meters en exposanten is bereikt. In totaal vullen vierhonderd standhouders nu ruim zestien duizend vierkante meter. De brancheverenigingen hebben hun eerste punten gescoord, iets dat twee jaar geleden niet voor de hand lag.

Organisatoren Feda en FHI verspeelden in de jaren 2011 en 2012 immers veel krediet door de frontale aanval te kiezen. Hun aanvankelijke romance in de lente van 2011 liep stuk en daarna kondigden beide organisaties ieder een eigen grootschalig evenement aan in de vroege herfst van 2012. De Industriële Week (VNU Exhibitions en Feda) en Het Instrument (FHI) lagen een week uit elkaar. Met een fors overlappende thematiek betekent dat in beurzenland: ramkoers.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.