Witecwitronic neemt Wijdeven over

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Witecwitronic uit het Groningse Ter Apel neemt Wijdeven in Oirschot over. Beide bedrijven ontwerpen en produceren inductieve componenten, transformatoren en voedingen. Met de acquisitie claimt Witecwitronic onbetwist marktleider in zijn branche te zijn.

Witecwitronic en Wijdeven blijven onder hun eigen naam opereren. Wijdeven telt honderd werknemers, bij Witecwitronic werken 55 mensen. In Tsjechië telt de vestiging van Wijdeven nog eens zestig medewerkers. De gezamenlijke omzet bedraagt 25 miljoen euro.

Witecwitronic-directeuren Jan van de Maat en Bernard Winkel wijzen erop dat er met de overname van Wijdeven ’een speler van formaat‘ ontstaat. De bundeling stelt Witecwitronic en Wijdeven in staat zich verder te ontwikkelen, de concurrentiekracht te vergroten en verder te groeien, stellen ze in een persbericht. De verwachting is dat de werkgelegenheid in zowel Ter Apel als Oirschot zal groeien.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen