Wisselkoersen helpen Aalberts aan forse omzetgroei

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Aalberts Industries noteerde in de eerste helft van 2015 een omzet van 1,244 miljard euro, of 18 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. Wanneer valuta-effecten niet worden meegerekend, blijft daar 2 procent van over, terwijl de eerste helft van 2015 op vergelijkbare basis goed was voor 5 procent omzetgroei. Het bedrijfsresultaat à 135 miljoen euro pakte jaar op jaar 16 procent hoger uit, de nettowinst van 92 miljoen euro 15 procent hoger.

De activiteiten Building Installations, Climate Control en Industrial Services boekten alle drie betere resultaten, maar bij Industrial Control was het beeld gemengd. Olie- en gasactiviteiten deden het niet goed, vooral niet in Rusland, maar in de halfgeleider- en extrusiemarkt had Aalberts niets te klagen.

Topman Wim Pelsma is tevreden met de resultaten. Hij benadrukt op dat de groei van vorig jaar moeilijk te evenaren was, omdat zijn bedrijf toen nieuwe producten op de Amerikaanse markt introduceerde, maar hij verwacht ook dit jaar met gezonde groei te kunnen afronden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.