Winst slimme fabrieken kan oplopen tot 1500 miljard

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

Slimme fabrieken kunnen minstens 1500 miljard dollar bijdragen aan de wereldeconomie door productiviteitswinsten, verbeteringen in kwaliteit, marktaandeel en klantenservice. Twee derde van deze totale waarde moet echter nog worden gerealiseerd. Efficiency door ontwerp en operational excellence via closed-loop-toepassingen zullen een even grote bijdrage leveren. Dit blijkt uit de jongste studie van het Capgemini Research Institute. Volgens het nieuwe onderzoek behoren China, Duitsland en Japan tot de top drie van landen die slimme fabrieken hebben geadopteerd, op de voet gevolgd door Zuid-Korea, de Verenigde Staten en Frankrijk. Nederland presteert slechter dan het gemiddelde.

In het rapport ‘Smart Factories @ Scale’ worden de twee belangrijkste uitdagingen voor schaalvergroting geïdentificeerd: de convergentie van it en ot, en het spectrum aan vaardigheden en capaciteiten dat nodig is om de transformatie te stimuleren, zoals crossfunctionele capaciteiten, soft skills naast digitaal talent. Het rapport benadrukt ook hoe de technologiegestuurde disruptie naar een ‘intelligente industrie’ een kans is voor fabrikanten die nieuwe manieren zoeken om bedrijfswaarde te creëren, hun activiteiten te optimaliseren en te innoveren voor een duurzame toekomst.

De belangrijkste bevindingen van het onderzoek, dat meer dan duizend industriële bedrijfsleiders in dertien landen ondervraagd heeft, zijn onder meer:

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.