Winst ASMI blijft achter bij omzetgroei

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Een stijgende omzet bij machinebouwer ASM International heeft zich niet vertaald in een evenredig hogere winst. De omzet van 409 miljoen euro in het derde kwartaal steeg 9 procent jaar op jaar en 8 procent vergeleken met de drie maanden ervoor. De winst van 5 miljoen euro was echter lager dan K2 2012 (18 miljoen euro) en K3 2011 (30 miljoen euro).

ASMI‘s front-end boekte een operationeel verlies van 1,6 miljoen euro, tegen 13,5 miljoen euro in de plus dezelfde periode vorig jaar. In reactie op deze prestaties gaf CEO Chuck del Prado aan een kostenbesparingsprogramma op de divisie los te laten. In het recente verleden is deze tak al sterk gestroomlijnd, onder meer door de productie naar Azië te verplaatsen. De back-end-machines, gevormd door dochter ASM Pacific, bleven wel in het zwart en noteerden 33,6 miljoen euro operationele winst tegen 37,8 miljoen euro vorig jaar.

Del Prado verwacht door verslechterde marktomstandigheden het lopende kwartaal een omzetdaling te noteren. Hij verwacht echter dat in het eerste kwartaal herstel zich inzet.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.