Wim van der Leegte stopt volgend jaar (update)

Nieke Roos
15 december 2015

Op 1 november 2016 stopt Wim van der Leegte als president-directeur van VDL, precies op het moment dat hij deze functie vijftig jaar heeft bekleed. Zoals aangekondigd, geeft hij het stokje door aan zijn jongste zoon Willem. Ter voorbereiding op het afscheid van hun vader treden Willem (34) en zijn oudere broer Pieter (45) en zus Jennifer (35) toe tot de hoofddirectie van het Eindhovense familiebedrijf.

VDL werd in 1953 opgericht door de vader van Wim van der Leegte, Pieter. In 1972 deed deze zijn aandelen over aan zijn zoon. Op dit moment is het bedrijf in handen van de 68-jarige Wim en zijn drie kinderen. De familie heeft een convenant gesloten dat de doorverkoop van aandelen aan derden uitsluit. Daarmee blijft VDL een familievennootschap.

Willem van der Leegte werkt vanaf 2004 bij VDL en sinds 2012 als adjunct-directeur. Komend jaar neemt hij de algemene zaken onder zijn hoede. Pieter is ruim 26 jaar werkzaam bij het familiebedrijf. De laatste acht jaar houdt hij zich als adjunct-directeur bezig met inkoopcoördinatie en vastgoed. Vanaf 2016 gaat hij zich ook richten op verkoopcoördinatie. Jennifer trad in 1999 in dienst bij VDL. Sinds 2013 legt zij zich als adjunct-directeur toe op financiën en vanaf volgend jaar komt daar p&o bij. Alle drie hebben ze bovendien de supervisie over een aantal dochterondernemingen.

Per 1 januari 2016 telt het directieteam van VDL veertien leden. Met de pensionering van Rini Vermeulen en de toetreding van de drie kinderen bestaat de hoofddirectie dan uit acht personen: Wim, Pieter, Jennifer en Willem van der Leegte, Jan Karssen, Wim Maathuis, Jan Mooren en Theo Toussaint. Zes adjunct-directeuren staan hun terzijde: Wim van Bakel, Simon Bambach, Joost Govaarts, Rémi Henkemans, Henri Koolen en Bas van der Leegte.

Update: in een interview met het Financieele Dagblad zegt Wim van der Leegte dat hij na zijn terugtreden zitting gaat nemen in VDL’s raad van commissarissen, maar niet als voorzitter.

 advertorial 
Daan Meijsen

Ingredients enabling carbon neutrality of warehouse systems

5 oktober 2023 vindt de INCOSE-NL workshop 2023 plaats, met spreker Daan Meijsen van Vanderlande. Tijdens de workshop krijg je inzicht in de verschillende cross-cutting duurzaamheidsperspectieven voor hightech systemen. Bekijk het volledige programma online en registreer nu!