Wim van der Hoek Award voor TUE-alumnus Teun van de Sande

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de online Precisiebeurs is de Wim van der Hoek Award 2020 uitgereikt aan Teun van de Sande, die aan de TU Eindhoven afstudeerde op het ontwerp van een complex bewegingsmechanisme. Dat systeem moet in een zeer kleine ruimte en onder extreem lage temperaturen kunnen functioneren. ‘Teun heeft daarvoor de Van der Hoekse constructieprincipes op uitstekende wijze toegepast’, aldus de jury. ‘Hij heeft dit multidisciplinaire ontwerp heel gedegen opgezet en uitgewerkt.’

De Wim van der Hoek Award – ook wel Constructeursprijs genoemd – werd in 2006 ingesteld ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van nestor in de constructieprincipes. De onderscheiding, verzorgd door DSPE, wordt jaarlijks uitgereikt voor het beste afstudeerwerk op het gebied van het construeren in de werktuigbouwkunde aan de technische universiteiten en de hogescholen in Nederland en België. Aan deze prijs zijn verbonden een oorkonde, een trofee gemaakt door de Leidse instrumentmakers School en een geldbedrag, gesponsord door het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.