Wim van der Hoek Award naar Sam Peerlinck

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Tijdens de zeventiende editie van de Precisiebeurs heeft DSPE de Wim van der Hoek Award uitgereikt aan Sam Peerlinck van de KU Leuven. Uit de negen genomineerden koos de jury Peerlinck als winnaar van deze constructeursprijs voor zijn goed gefundeerde, goed leesbare en breed opgezette modelstudie van asymmetrisch bewegende cilia (haarvormige uitsteeksels van biologische cellen) voor vloeistofvoortstuwing.

De jury prees Peerlincks keuze voor dit uitdagende onderwerp en waardeerde de brede reikwijdte van zijn project, van ideevorming en theoretische basis tot de realisatie van de testapparatuur en het uitvoeren van tests. De fysica van het onderwerp is uitvoerig beschreven en de scriptie werd beoordeeld als zeer goed leesbaar. De jury onderkent dat er nog een lange weg te gaan is naar echte toepassingen, maar ziet het potentieel voor lab-on-a-chip-ontwerp en inkjetprinten.

De Wim van der Hoek Award werd in 2006 ingesteld ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van de nestor in de constructieprincipes, Wim van der Hoek. De Constructeursprijs wordt jaarlijks uitgereikt voor het beste afstudeerwerk op het gebied van het construeren in de werktuigbouwkunde aan de Nederlandse en Belgische technische universiteiten en hogescholen. Aan deze prijs zijn een oorkonde, een trofee gemaakt door de Leidse Instrumentmakers School, en een geldbedrag verbonden. Peerlinkc is de eerste Vlaamse winnaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.