Wilting schaalt op in industrieel metaalprinten

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

Wilting, onderdeel van de Andra Tech Group, gaat op het Veldhovense industrieterrein Habraken een fabriek inrichten die volledig is toegerust op het fabriceren van precisieonderdelen met 3D-metaalprinten als belangrijke pijler. Binnenkort staan er vijf 3D-printsystemen, in totaal is er plaats voor twintig.

Hightech additive manufacturing is in snel tempo uit de kinderschoenen aan het groeien. Die conclusie kunnen we trekken als we kijken naar de plannen die Wilting heeft op het gebied van metaalprinten en precisie-nabewerken.

In Wiltings toekomstige fabriek op het industrieterrein Habraken in Veldhoven neemt 3D-metaalprinten in de productie een belangrijke plaats in. In het eerste kwartaal van 2024 start de verspaner met de inrichting van de 3D-printfabriek. De huidige twee 3D-printers verhuizen dan van een locatie in Eindhoven naar Habraken. De post-processing en mechanische nabewerking – die nu in Wintelre hun onderkomen hebben – zijn dan al verhuisd naar de Veldhovense locatie. Op een totaal vloeroppervlak van 17 duizend vierkante meter houdt het bedrijf rekening met uitbreiding tot twintig 3D-printsystemen inclusief alle benodigde nabewerkingsprocessen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.